Home > Analys: Oron ökar i takt med nya högsta noteringar i Kinnevik

Analys: Oron ökar i takt med nya högsta noteringar i Kinnevik

Kinnevik B har haft en fenomenal utveckling på börsen under 2013 med en uppgång på över 100 %.  I takt med att uppgången fortsätter är det naturligt att oron för kursfall successivt ökar speciellt med tanke på att uppgången allt mer liknar en parabolisk uppgång som sällan slutar väl.

Kinnevik B aktien är en av de starkaste aktierna på Stockholmsbörsen och ligger i en extremt stark trend efter en rad köpsignaler under fjolåret. Prisobjektiv från köpsignaler har vida överskridits och aktien handlas extremt långt från dess jämviktsvärde i form av 200 dagars glidande medelvärde. Aktien är med andra ord i stort behov av en större andhämtningspaus för att justera sentimentet och möjliggöra en sund uppgång.

Aktien uppgång kan liknas en parabolisk uppgång vars sentiment justering nästan uteslutande sker genom en mini krasch, där tillgången faller kraftigt under ett par dagar. Den fenomenala uppgången har inte gått obemärkt och analyshus har börjat sänka rekommendationer i takt med att uppgången fortsätter. Hur skall man då göra om uppgången inte längre går att motivera fundamentalt samtidigt som den är väldigt sträckt på ovansidan från ett tekniskt perspektiv?

Det är mycket enkelt, man lämnar över beslutsfattandet till marknaden som genom uppvisandet av en lägre låg punkt indikerar att uppgången troligtvis är över. Har man applicerat denna ”stop loss” sedan lågpunkten runt 120 kr från november 2012 ligger man fortfarande med en köp position i aktien. Skulle aktien gå under förra lågpunkten vid 292 kr med säg 5 kr kan man enligt denna strategi lugnt kliva ur då marknaden har ”visat” att beteende mönstret har förändrats.

Aktien handlas betydligt över det långsiktigt stigande 40 veckors glidande medelvärde. Det kortare 8 veckors glidande medelvärde är starkt stigande. Närmaste stöd finns runt 210 kr. Motstånd vid kanaltaket runt 275 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol KINV B

Nyckeltal
P/E P/S P/B Direktav. Utdelning Vinst/aktie Eget kapital
14,2 (9,02) 50,3 (9,14) 1,4 (1,19) 2,2 (2,46) 6,50 21,03 220,04
Tal inom parentes avser branschsnitt
(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto