Home > Analys: Pandox närmar sig köpnivå.

Analys: Pandox närmar sig köpnivå.

Hotellfastighetsbolaget Pandox introducerades på Stockholmsbörsen den 18 juni och handlas inom en stigande trendkanal. Aktien har efter en toppnotering på 132 kr rekylerat ned mot kanalgolvet, runt 118 kr, som utgör ett attraktivt köpläge

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Pandox aktien noteras för andra gången på Stockholmsbörsen. Första gången var det år 1997 men sju år senare, 2004, köptes bolaget ut av norska Eiendomsspar, CGS Holding och Helen Sundt AS.

Anledningen till noteringen säga vara enligt VD Anders Nissen, ” att det har gått väldigt bra för Pandox och investeringen utgör en stor andel av ägarnas totala investeringar och man tycker att det är dags att sprida riskerna samt att bolaget ska expandera i framtiden och då tror vi att vi behöver access till kapitalmarknaden helt enkelt”.

Tekniskt sett har aktien efter en lågpunkt på 106.20 kr i samband med introduktionen, handlats upp till en högsta notering på 132 kr i september. I kursdiagrammet navigerar aktien efter en väl definierad stigande trendkanal där kanalbotten runt 118 kr utgör en teknisk ingångsnivå för ett köp mot tidigare toppnotering. Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning under 116 kr för att erhålla en sund risk i jämförelse med en förmodad uppgång mot 132 kr.

Skulle aktien stänga under kanalgolvet d.v.s. under 118 kr är detta ett svaghetstecken som bekräftas vid en fortsatt nedgång och stängning under 116 kr. I detta scenario förväntas vidare nedgång mot 112.50 följt av 106.20 kr.

På ovansidan finns motstånd vid 124.50, 132 samt 135 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol PNDX B.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)

 

 

 

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto