Home > Analys: Paus…? I uppgången för gruvbolaget Semafo

Analys: Paus…? I uppgången för gruvbolaget Semafo

Semafo aktien tillhör en av de starkaste aktierna på Stockholmsbörsen efter en trend acceleration i februari månad. Aktien har de senaste dagarna visat en sidåtgående rörelse som sannolikt är en kraftansamling inför ett test av motståndet runt 31 kr.

Semafo aktien har sedan vår köprekommendation i augusti dubblat kursen och det finns för närvarande inga tecken på att uppgången är över. Snarare tvärtom då gruvsektorn som helhet framförallt i USA har stigit kraftigt på börsen efter ett större ras de senaste åren. För närvarande håller en mindre flaggformation på att bildas i det amerikanska Market Vectors Junior Gold Miners ETF (GDXJ), vilket replikerar småbolagsindex för gruvsektorn. Ett utbrott på ovansidan skulle vara mycket positivt för Semafo aktien som befinner sig i en starkt stigande trend efter utbrottet genom kanaltaket i februari.

(Veckodiagram)
(Veckodiagram)

Så länge som Semafo aktien håller sig ovanför stödet vid trendkanalstaket runt 24.50 kr behålls den ökade trendaccelerationen vilket på sikt kommer leda till ett test av motståndet runt 31 kr.

Aktien handlas över det stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är starkt stigande. Närmaste stöd finnsvid 24.50 följt av 21 kr. Närmaste motstånd runt 31 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SMF

Nyckeltal
P/E P/S P/B Direktav. Utdelning Vinst/aktie Eget kapital
neg 3,0 (1,73) 1,9 (1,07) 1,1 (0,80) 0,27 neg 12,77
Tal inom parentes avser branschsnitt
(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto