Home > Analys: Peab B i rekyl mot stigande MA 200.

Analys: Peab B i rekyl mot stigande MA 200.

Köparna har klivit in efter en dubbelbotten vid MA 200 vilket tagit aktien upp för en lokal topp runt 66.50 kr. Ytterligare test av MA 200 utgör en attraktiv köpnivå jämfört med risken för en etablering därunder.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Peab aktien har gått mycket starkt på börsen efter oktoberbotten med en nära på dubbling av kursen. I likhet med ett flertal av storbolagen på Stockholmsbörsen blev gummibandet som mäter avståndet till det långsiktiga jämviktsvärdet, MA 200 rejält sträckt, vilket resulterat i en korrigering från april toppen på 74.70 kr till en botten förra månaden runt 58.50 kr. Resultatet av denna korrigering är att aktiens överköpta läge helt har neutraliserats då aktien tagit sig ned mot det långsiktiga jämviktsvärdet, MA 200.

Aktien har vid MA 200 visat positiva tecken då en mindre dubbelbotten bildats vilket har lett till att köparna klivit in som tagit aktien upp för en lokal topp runt 66.50 kr. Det finns inga indikationer på att aktien inte på nytt kan starta en ny uppgångsfas och vi ser tillsvidare ytterligare test av MA 200, runt 61 kr, som en attraktiv ingångsnivå för ett köp. Nödutgången placeras förslagsvis under 60 kr. Målkurs sätts konservativt till 66 kr.

Skulle aktien mot förmodan bryta MA 200 och etablera sig under 60 kr är det första vid en passering av det avgörande stödet runt 58.50 kr som det positiva scenariot sönderslås. Förväntan är i detta fall fortsatt nedgång mot i första hand 55 följt av 50 kr.

Aktien handlas över det långsiktigt stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är svagt fallande. Närmaste stöd finns runt 61 kr. Närmaste motstånd finns mellan 66.50 till 67.50 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol PEAB B.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto