Home > Analys: Peab B närmar sig köpnivå.

Analys: Peab B närmar sig köpnivå.

Peab B aktien börjar närma sig stödet vid intervallbotten runt 57.40 kr vilket utgör ett köpläge då uppgångs potentialen är betydligt större än risken för ett trendbrott.

Peab B aktien har det senaste året trendjusterats efter en mer eller mindre parabolisk uppgång i slutet av 2014 där aktie kursen noterade på en sträckt nivå i jämförelse med det långsiktiga jämnviksvärdet MA 40 veckor. Den tidigare starkt stigande trenden har övergått till ett bredare sidledes handelsintervall mellan 57.40 och 72.80 kr.

Aktien har i samband med ett misslyckat utbrottsförsök genom intervalltaket i början av mars bildat en doji vändningscandlestick. Detta har lett till ett ökat säljtryck som tagit aktien ned i närheten av stödet vid intervallbotten. Då en stoploss kan placeras snävt i förhållande till uppgångspotentialen föreslås ett köp runt 57.50 kr.

Entré köp
57.50kr
Målkurs
72.50kr
Nödutgång
53kr

Ett tecken på en köprespons är bildandet av en svans i candlesticks på veckobasis. I detta scenario förväntas ett test av 63 kr vilket om passeras öppnar upp för vidare uppgång mot intervalltaket vid 72.80 kr.

Skulle aktien däremot visa svaghet genom att stänga under stödet vid 57.40kr i veckoperspektivet finns det avgörande stödzonen mellan 54-55 kr. Passeras detta på nedsidan har huvudtrenden övergått till fallande.

Aktien handlas under det långsiktigt sidåtgående 40 veckors glidande medelvärde.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol PEAB B.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto