Home > Analys: Peab B närmar sig målkurs vid motstånd

Analys: Peab B närmar sig målkurs vid motstånd

Köpförslaget från ett utbrott av ett smalt handelsintervallet i Peab aktien har utvecklats väl efter ett lyckosamt återtest. Aktien börjar närma sig målkursen i form av motstånd vid kanaltaket vid 39.40 kr. Skulle motståndet passeras vid ett kommande tredje test signaleras en långsiktig vändning uppåt i aktien.

P/E 54.3 och utdelning för Peab är 1.60 vilket ger en direktavkastning på 4.1 %. Vinst per aktie 0.71.

Aktien handlas över det långsiktigt stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är stigande. Närmaste stöd finns vid den stigande trenden vid 37 kr. Motstånd vid intervall taket runt 39.40 kr.

Peab aktien handlas mycket teknisk på börsen vilket innebär att aktien tenderar att respektera motstånd och stödnivåer väl. Detta ses exempelvis då aktien vände nedåt i maj på exakt samma prisnivå som mars toppen samt. Ett annat exempel är utbrottet från en mindre konsolidering vilket vid ett återtest agerade exemplariskt enligt skolboken då ett motstånd omvandlats till ett stöd.

Aktien befinner sig i en stigande trend inom ett större handelsintervall mellan 31.70 och 39.40 kr. Då aktien är på väg uppåt för ett tredje test av motståndet kan det mycket väl innebära ett positivt utbrott men det går först att konstatera i efterhand. Har man tidigare köpt aktien i enlighet med rekommendation kan man flytta upp stoploss till under den stigande trenden med förhoppning att motståndet forceras vid tredje försöket. Vill man istället ta det säkra för det osäkra kan man plocka hem vinsten i närheten av 39.40 kr och försöka köpa på rekyl efter att motståndet forcerats.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol PEAB B

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto