Home > Analys: Peab B står inför ett positivt utbrott!

Analys: Peab B står inför ett positivt utbrott!

Peab B aktien står inför ett avgörande då aktien handlas vid motståndet runt intervalltaket. Stänger aktien ovanför 74kr… framförallt på veckobasis utlöses en köpsignal.

Peab aktiens långsiktigt stigande trend har det senaste året övergått till ett bredare handelsintervall mellan 57.50kr och 72.60kr. Aktien har vid ett flertal tillfällen testat bortom dessa begränsningslinjer men på veckobasis stängt innanför intervallet vilket illustreras genom att candlestick ”body” är inom intervallet. En signifikant förändring av detta beteende ger klartecken för en trendande rörelse, d.v.s. att aktien stänger på veckobasis utanför intervallet.

Då aktien samlat kraft under en längre period och på ett kraftfullt sätt avvisat intervallbotten genom bildandet av stora gröna candlesticks utgår vi ifrån att aktien i första hand står inför ett positivt utbrott. Potentialen i ett förmodat utbrott på ovansidan utgörs av kanaltaket vilket sammanfaller med all time highs från 2007 runt 86.45kr.

Skulle aktien visa svaghet genom att stänga ovanför 73 kr med god marginal, för att därefter stänga under 73kr är risken för att falskt utbrott förhöjd. Detta är således risken på nedsidan.

PEAB B
Entré köp 74kr Ticker PEAB B
Målkurs 85.50kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 72kr P/E 22.5
Senaste 72.45kr Direkt avk. 3.6%

Vi rekommenderar ett köp om aktien stänger på 74kr eller högre. Är man konservativt lagd bör man avvakta en bekräftelse på veckobasis, d.v.s. vänta till fredagens stängningskurs men får då vara beredd på att en stoploss kan bli större. Målkurs sätts till 85.50kr. En stoploss placeras förslagsvis vid en stängning under 72kr.

Aktien handlas över det långsiktigt stigande 40 veckors glidande medelvärde.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol PEAB B.

Veckodiagram

Taggar:
Fed
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto