Home > Analys: Plocka hem vinsten i Boliden.

Analys: Plocka hem vinsten i Boliden.

Boliden aktien har visat svaghet efter ett test av april 2015 toppen, vilket ökar oddsen betydligt för en kännbar rekyl framöver. Närmaste stöd finns runt 165kr.

Boliden aktien handlas inom en långsiktigt stigande trendkanal de senaste sju åren. Aktien respekterar tydligt begränsningslinjerna inom denna kanal vilket gör det relativt lätt att ge en prognos om vart aktien troligen är på väg.

Sedan toppen från april 2015 har aktien handlats ned för ett test av stödet vid kanalbotten i början av året vilket resulterade i en köprespons som tagit aktien upp för ett test av tidigare topp där svaghet uppvisats. Tekniskt sett handlas aktien numera i ett sidledes intervall mellan 195 och 107kr.

I augusti testade aktien intervalltaket vilket resulterade i en säljrespons genom bildandet av en hammer vändningscandlestick. Detta är ett tydligt svaghetstecken som ökar oddsen att aktien står inför en rekylfas där närmaste stöd finns vid 165kr följt av 143kr.

Vi rekommenderar att man kliver av långsiktiga innehav då uppgångspotentialen har blåsts bort i samband med vändningen nedåt från intervalltaket. Skulle aktien mot förmodan visa styrka genom att stänga ovanför 196kr finns det chans för ett test av kanaltaket vid 221kr.

Boliden
Entré sälj På en gång Ticker BOL
Målkurs 165kr Marknad OMXS Large Cap
P/E 23.2
Senaste 187.10kr Direkt avk. 1.7%

Aktien handlas över det långsiktigt stigande 40 veckors glidande medelvärde.

 Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol BOL.

Veckodiagram

Taggar:
Fed
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto