Home > Analys: Plocka hem vinsten i Lundin Mining…

Analys: Plocka hem vinsten i Lundin Mining…

Lundin Mining har nyligen visat en motreaktion runt taket i en ”megaphone” formation strax under motståndet vid 50kr, vilket ökat oddsen betydligt att aktien står inför en kännbar rekyl framöver.

Vi har tidigare haft en positiv inställning till Lundin mining efter att aktien brutit sig loss från en större bottenformation i form av en huvudskuldra i mitten av juli. Vi rekommenderade ett köp runt 32kr, vilket missades initialt i motreaktionen på köpsignalen men uppnåddes två veckor senare. Vårt prisobjektiv på 37.50kr uppnåddes med råge och aktien lyckades t.o.m. passera prisobjektivet från bottenformationen på 45kr.

Aktien visar extrem styrka… men har nyligen visat en motreaktion vid taket i en megaphone formation (trendlinjen som sammanbinder topparna). Vilket i kombination med ett överköpt läge gör att oddsen för en rekyl ökat betydligt. Då närmaste stöd finns först vid 36.50kr är fallhöjden betydande.

Vi rekommenderar att man plockar hem vinsten runt nuvarande nivåer.

Skulle aktien visa positiva indikationer genom att inleda en sidledes rörelse… för att på så sätt ge en chans för det långsiktiga jämviktsvärdet att komma ikapp med priset skapas en bas för en framtida prisstegring genom 50kr nivån. I detta scenario finns nästa motstånd vid 58.75 följt av69kr.

Lundin mining
Plocka hem vinsten nuvarande kurs Ticker LUMI
Marknad OMXS Large Cap
P/E neg
Senaste 48.70kr Direkt avk. 0

Aktien handlas ovanför det långsiktigt stigande jämviktsvärdet, MA 40 veckor.

Aktien handlas på Svenska börsen med symbol LUMI.

Veckodiagram

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto