Home > Analys: Plocka hem vinsten i SAAB…

Analys: Plocka hem vinsten i SAAB…

SAAB aktien har bildat en negativ candlestick formation på veckobasis, vilket är extra signifikant då den sammanfaller med en naturlig vändningsnivå vid kanaltaket.  Oddsen för vidare uppgång har därmed försämrats rejält.

SAAB har under en lång tid tillhört en av de starkare aktierna på Stockholmsbörsen med en dryg fem dubbling av kursen sedan botten runt 56kr från april 2009. Aktien har navigerat efter det långsiktigt stigande jämviktsvärdet, MA 40 veckor där en kursacceleration iväg från detta i samtliga fall lett till en kortsiktig topp och starten av en vinsthemtagningsfas. Stigande kurser är såklart positivt men sticker aktien iväg alltför fort under kort tid skall det istället ses som osunt och en möjlighet att lätta en del på långsiktiga innehav.

På lång sikt har aktien nyligen visat teknisk svaghet genom att bilda en ”Dragonfly Doji” liknande vändningscandlestick… vilket är extra betydelsefullt genom att den bildats i ett längre tidsperspektiv och vid en naturlig vändningsnivå vid kanaltaket.

Den negativa föraningen har därefter bekräftats veckan därefter genom en stor röd candlestick.

Då aktien fortfarande handlas på en sträckt nivå i jämförelse med MA 40 veckor är oddsen goda för fortsatt nedgång mot åtminstone 280kr för en avstämning. Bryts detta stöd indikeras starten av en större trendjustering ned mot 250 följt av 230kr.

SAAB
Plocka hem vinsten omedelbart Ticker SAAB B
Marknad OMXS Large Cap
P/E 20.5
Senaste 311.50kr Direkt avk. 1.6%

Vi ser en god möjlighet att lätta av på långa innehav framförallt om aktien den kommande veckan lyckas med en upprekyl mot 313kr. Vi avstår med köp tillsvidare.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SAAB B.

Veckodiagram

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto