Home > Analys: Plocka hem vinsten i Volvo B!

Analys: Plocka hem vinsten i Volvo B!

Volvo B aktien uppfyllde under veckan vår målkurs på 120kr i samband med ett positivt emottagande av delårsrapporten. Tekniskt sett är aktien överköpt i närheten av tidigare toppnivåer vilket ökat rekylrisken framöver.

Volvo B aktien har haft en medioker utveckling på börsen under en längre tid då aktien varit fastlåst sedan 2011 inom intervallet 65 till 120 kr. Förra veckan presenterade aktien resultat för fjärde kvartalet vilket kom in bättre än förväntat enligt SME Direkts konsensus. Prognoserna för den europeiska lastbilsmarknaden 2017 höjdes, liksom prognoserna för anläggningsmaskiner på samtliga geografiska marknader. Detta var allt som behövdes för att ge aktien rejäl skjuts uppåt mot vår tidigare målkurs på120kr, vilket sammanföll med toppen från 2011 och 2015.

Den kraftfulla uppgången har gjort aktien överköpt och bildat ett gap vilket troligtvis är ett så kallat ”exhaustion gap” vilket är ett vanligt fenomen i slutet av en uppgångsfas och signalerar lägre kurser framöver. Då gapat bildats vid tidigare toppnoteringar, vilket skapat en naturlig vinsthemtagningsnivå, vore det logiskt om aktien står inför en svagare utveckling framöver. Huvudscenariot är starten av en vinsthemtagning ned för att täcka gapet och testa stödet runt 110-111kr. Forceras detta stöd stödjs tesen att toppen bildats för denna gång.

I ett positivt utfall d.v.s. efter en mindre rekyl får aktien förnyad styrka och signifikant passerar 120kr öppnas det upp för vidare uppgång mot allt time highs vid 153kr.

Då risk reward är ofördelaktig och aktien handlas på en sträckt nivå i jämförelse med det långsiktiga jämviktsvärdet, MA 200 rekommenderar vi att man plockar hem vinsten på nuvarande nivåer.

Volvo B
Ticker VOLV B
Marknad OMXS Large Cap
P/E 18.2
Senaste 117.70kr Direkt avk. 2.8%

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är stigande.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol VOLV B.

Dagsdiagram

Taggar:
EU
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto