Home > Analys: Positiv dynamik i Electrolux B.

Analys: Positiv dynamik i Electrolux B.

Electrolux B handlas inom en kraftansamlingsfas efter att ha täckt igen ett gap som bilades i slutet av januari. Ett positivt volymmönster stödjer ett utbrott genom motståndet runt 264 kr.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Electrolux B aktien har brutit sig fri på ovansidan av ett större handelsintervall mellan 51 och 200 kr där aktien varit fastlåst sedan 2007. Konsolideringen har tagit sig form av en större triangelformation, vilket ger ett indikativt långsiktigt prisobjektiv i närheten av 340 kr, så länge som aktien handlas ovanför utbrottsnivån vid den psykologiskt viktiga 200 kr nivån.

(Veckodiagram)
(Veckodiagram)

Aktien har efter en toppnotering på 283.10 kr haft en rekylfas som tagit aktien ned för ett test av stödet runt 231 kr och täckt igen ett mindre gap som bildades i slutet av januari. Aktien har därefter visat positivt volym mönster då kursuppgångar visat högre omsättning än kursnedgångar. Detta stödjer ett utbrott genom motståndet runt 264 kr inför en förmodad uppgång mot februari toppen.

På kort sikt navigerar aktien efter trendlinjestödet runt 250 kr som utgör en fördelaktig ingångsnivå för ett köp mot i första hand 264 kr och på sikt 283 kr. Nödutgången placeras förslagsvis under 243 kr.

Skulle aktien mot förmodan bryta den kortsiktiga upptrenden indikeras en svagare utveckling och förväntan är i sådana fall ytterligare test av stödet runt 231 kr.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är stigande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är svagt fallande. Närmaste stöd finns runt 249 följt av 241kr. Motstånd vid 264 följt av 283 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ELUX B.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)

 

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto