Home > Analys: Positiv motreaktion vid konsolideringsbotten i Arcam.

Analys: Positiv motreaktion vid konsolideringsbotten i Arcam.

Arcam aktien handlas sedan maj 2014 i ett bredare handelsintervall mellan 130 och 245 kr. En positiv motreaktion vid intervallbotten för ett par veckor sedan öppnar upp för vidare uppgång mot i första hand 170 kr.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Arcam har efter en toppnotering på 312 kr i januari 2014 handlats i en fallande trend som det senaste året mynnat ut in en större sidledes handel mellan 130 och 245 kr. Då aktien handlas under det sidåtgående jämviktsvärdet, MA 200, har det inte varit en idealisk situation för en långsiktig placering, men den positiva motreaktionen vid testet av intervallbotten för ett par veckor sedan ger goda förutsättningar för en större återhämtning.

Det finns ett flertal motstånd på vägen mot intervalltaket och beroende på hur aktien reagerar runt dessa motstånd ges ledtrådar om förutsättningarna för fortsatt uppgång alternativt trendvändning. Aktien testade intervallbotten den 30 april vilket ledde till en mindre motreaktion och bildandet av en mini konsolidering som aktien nu lämnat genom utbrottet av 135 kr. Denna nivå har omvandlats till ett stöd och utgör en viktig referenspunkt som måste hålla för att den nuvarande uppgången skall förbli intakt.

Vi ser vidare test av 137-139 kr som en fördelaktig ingångsnivå för ett köp mot 169 kr i första hand. Nödutgången placeras förslagsvis under 133 kr.

Aktien handlas under det svagt fallande långsiktiga jämviktsvärdet, MA 200. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är svagt fallande. Stöd finns vid 135 följt av 129-130 kr. Motstånd vid 150, 170, 192, 195, samt 245 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ARCM.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto