Home > Analys: Positiv reaktion runt MA 200 i Alfa Laval.

Analys: Positiv reaktion runt MA 200 i Alfa Laval.

Alfa Laval har brutit sig fri från en mindre kraftansamlingsfas efter ett positivt test av MA 200. Vi räknar med vidare uppgång mot 175 kr, efter eventuell avstämning av 160 kr som omvandlats till ett stöd.

Alfa Laval aktiens fallande trend, där aktien gått från en toppnotering på 187 kr till som lägst 135 kr, bröts i början av februari månad. Aktien visade därefter styrketecken då aktien på andra försöket lyckades forcera det långsiktiga jämviktsvärdet i form av 200 dagars glidande medelvärde underifrån.

MA 200, som omvandlats till ett stöd, har testats två gånger ovanifrån och har i båda fall resulterat i uppgång, efter en mindre forcering. Det är naturligt att aktien måste testa bortom MA 200, för att försäkra sig om att det inte finns mer säljare i marknaden och avsaknaden av dessa säljare lockar fram köpare, vilket i detta fall har visats i form av en hammer candlestick.

Denna vändningsformation har därefter bekräftats av två återtest den 12 och 18 maj. Aktien har därefter brutit sig fri på ovansidan av en mindre konsolidering vilket indikerar styrka som sannolikt tar aktien upp mot nästa avstämningsnivå runt 175 kr.

Då aktien visat positiva tecken, ser vi eventuell rekyl ned mot 160 kr, som omvandlats till ett stöd, som en fördelaktig ingångsnivå för ett köp. Nödutgången placeras förslagsvis under 155 kr. Målkurs sätts konservativt till 175 kr.

Aktien handlas över det långsiktigt sidåtgående 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är svagt fallande. Närmaste stöd finns vid 160 följt av 156 kr. Motstånd runt 168 följt av 175 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ALFA.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto