Home > Analys: Positiv reaktion vid test av kanalgolvet ger bottenkänning i Bulten.

Analys: Positiv reaktion vid test av kanalgolvet ger bottenkänning i Bulten.

Bulten handlas i en väl definierad stigande trendkanal sedan maj 2013. För ett par veckor sedan testade aktien stödet vid kanalgolvet vilket resulterade i en kraftig köprespons och öppnar upp för vidare uppgång mot i första hand 77.50 följt av 82 kr.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Bulten handlas i en långsiktigt väl definierad stigande trendkanal där aktien uppvisat mer eller mindre exakta vändningar vid kanaltaket och kanalgolvet. Dessa referensnivåer utgör således spelplanen tillsvidare och så länge som aktien handlas därinom är den underliggande kontexten i form av ”kanalsurfing” oförändrad.

I samband med de senaste veckornas börsfrossa accelererade säljtrycket i den kortsiktigt fallande trenden (inom den stigande trendkanalen) ned mot kanalgolvet där aktien under en kort period handlades därunder. I slutet av dagen visade aktien på en kraftig återhämtning och stängde på dagshögsta tillbaka in i trendkanalen, vilket indikerar att lägre priser avvisats. Detta ger förutsättningar för starten av en återhämtning och på sikt kanske en rörelse upp mot den logiska vändningsnivån vid kanaltaket.

På ovansidan finns ett flertal hinder, 77.50, 83, 87, 92, 98, där en forcering av varje nivå ökar oddsen för vidare uppgång till nästa nivå osv.

Då aktien misslyckats med ett genombrott på nedsidan tolkar vi detta som en köp möjlighet. En idealisk ingångsnivå är ett återtest av kanalgolvet ovanifrån runt 70 kr. Nödutgången kan i detta fall placeras under 64.50 kr. Målkurs sätts konservativt till MA 200 runt 82 kr.

Skulle aktien återigen ta sig under stödet vid 70 kr är detta ett svaghetstecken, en stängning under 70 kr ökar risken att det positiva scenariot sönderslås, en notering under 65 kr är en bekräftelse på detta.

Aktien handlas under det långsiktigt sidåtgående 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är svagt fallande.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol BULTEN.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto