Home > Analys: Positiv respons öppnar upp för köp i Securitas B.

Analys: Positiv respons öppnar upp för köp i Securitas B.

Securitas aktien har visat positiva indikationer genom dubbla vändningscandlesticks efter ett test av stödet vid intervallbotten… vilket öppnar upp för vidare uppgång mot i första hand 139kr.

Securitas aktien har efter en trendaccelerering på ovansidan i början av 2015 -då aktien handlades på en sträckt nivå i jämförelse med det långsiktiga jämviktsvärdet -haft en lugnare utveckling som det senaste året mynnat ut i ett sidledes handelsintervall mellan 125 och 153kr.

Sedan juni har aktien utvecklats svagt vilket tagit aktien ned för ett test av intervallbotten där aktien visat positiva indikationer genom bildandet av dubbla vändningscandlsticks i form av ”hammers”. Detta indikerar att en köprespons uppvisats och öppnar upp för en återhämtning mot i första hand 139kr och eventuellt ett test av tidigare toppnoteringar. Så länge som aktien på veckobasis avvisar 128kr ovanifrån d.v.s. stänger därovan i slutet av veckan efter ett test därunder är förutsättningarna goda för en återhämtning.

Vi ser vidare test av 128kr som en attraktiv ingångsnivå för ett köp då en stoploss kan placeras snävt i förhållande till potentialen på ovansidan.

Skulle aktien mot förmodan omkullkasta den uppvisade köpresponsen genom att stänga under 125kr finns stöd vid 120 följt av 110kr. I ett positivt scenario finns motstånd på ovansidan vid 139 följt av 153kr.

Det långsiktiga jämviktsvärdet i form av MA 40 veckor har de senaste månaderna tagit en svagt negativ utveckling.

Securitas B
Entré köp 128kr Ticker SECU B
Målkurs 139kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 124.50kr P/E 17.5
Senaste 131.40kr Direkt avk. 2.9%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SECU B.

Veckodiagram

Taggar:

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.