Home > Analys: Positiv underton i Fabege!

Analys: Positiv underton i Fabege!

Fabege har under senhösten återtagit en del av den stora nedgången som bolaget upplevde sedan slutet av sommaren. Efter att aktien klev upp till 100 dagars glidande medelvärde, och rekylerade ned till nuvarande prisnivå, är det med positiv underton som öppnar upp för en vändpunkt.

Få Minianalys Svenska Aktier automatiskt till din e-post varje dag innan börsen öppnar! 

Fabege föll kraftigt under hösten, och efter att vi föll ned till 134 kronor, fick vi en vändpunkt som tog oss upp till 150 kronor.

Eftersom året inlett i negativa tongångar, efter att vi backade från MA 100 vid 150 kronor har vi nu slagits med MA 200 senaste dagarna, och trots att vi tillfälligt fick en stängning under befinner sig aktien i ett klart tekniskt översålt läge, och en rekyl vid MA 50 kan ge ytterligare en positiv pusselbit i spelet.

Utöver ett översålt läge indikerar vi att underliggande trendlinje även gav en studs under torsdagens handel, samtidigt som den nedgående trendlinjen sedan toppen kring 166 kronor nu skiftat sida och gav stöd i en extrempunkt.

Därmed öppnas det upp för att vi kan ha nått en vändpunkt, och även om vi ser utrymme för en mindre nedgång för ytterligare ett utmanande av vår extrempunkt runt 143 kronor, bedömer vi att detta snarare kan innebära en kraftigare rörelse vidare norrut.

Vår målkurs landar på 150 kronor, som vi tidigare uppnådde där numera MA 100 noteras kring.

Just 150 kronor indikerar historiskt hög handelsaktivitet, varpå det kan vara värt att låsa in vinsten, alternativt skala ur.

Om positionen skalas ur, finns det potential upp mot inledningsvis 156 kronor, även om vi bedömer att denna resa kan vara av något mer skakig karaktär.

Fastighetsbolaget har även landat på favoritlistan bland flera analyshus, däribland Pareto och SEB Equity Research som båda ser det som ”bästa val” och ”toppval” i sina analyser tidigare i år.

Bakom den bubblande positiviteten från analyshusen nämns bland annat att Fabege innehar ”den bästa exponeringen mot Stockholms starka kontorsmarknad, där hyrorna stiger och ger en uppsida på över 20 procent vid förnyade kontrakt.”

I slutet av december framgick det av ett pressmeddelande att Fabege förvärvar Hagahuset med sina 6.400 kvadratmeter kontor och Restaurang Haga av AFA Fastigheter för 172 miljoner kronor, där tillträdet sker redan per den 1 februari i år.

Delårsrapporten för Fabege presenteras redan den 2 februari.

Fabege
Entré köp 144.00 kr Ticker FABG
Målkurs 150.00 kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 142.00 kr P/E 4.3
Senaste 144.10 kr Direkt avk. 2.4%

 

Attraktiv ingångsnivå upplevs redan i dagsläget kring 144 kronor. Målkursen ställer vi in på 150 kronor, med utrymme för vidare uppgång till 156 kronor. Nödutgången placeras förslagsvis redan vid 142 kronor.

Aktien handlas förnärvarande under det lite längre medelvärde i form av 100 dagars glidande medelvärde, medan både MA 50 och MA 200 befinner sig inom närgränsande prisnivå.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol FABG.

Analys: Positiv underton i Fabege!

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto