Home > Analys: Positiv underton i Getinge…

Analys: Positiv underton i Getinge…

Getinge aktien har visat positiva signaler genom bildandet av en högre lågpunkt…  vilket är extra intressant då aktien handlas i närheten av intervallgolvet av de senaste sex årens handel.

Getinge aktiens långsiktiga kursutveckling har efter en botten runt 139 kr från 2010 handlats upp till en högsta notering på 244kr under augusti 2013. I början av 2015 testades motståndet strax under tidigare toppnotering vid 237kr vilket kraftfullt avvisades och aktien har därefter uppvisat en svag utveckling som i slutet av förra året ledde till ett test av det sexåriga intervallgolvet runt 139kr där en kraftfull köprespons uppvisades.

Denna köprespons har därefter bekräftats genom ett framgångsrikt återtest av stödet runt 139kr under februari. Detta gav en tekniskt sett positiv underton då en högre swing lägsta uppvisades vilket gör att aktien står inför ett test av motståndet vid 159kr, vilket om forceras bekräftar en vändning uppåt.

Då risken för bakslag reducerats ser vi ett köpläge uppenbara sig på rekyl ned mot 154kr. Målkurs sätts till 169kr. Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning under 150kr.

Skulle aktien mot förmodan visa svaghet genom att falla under 150kr förväntas ytterligare test av intervallgolvet runt 139kr. I ett positivt scenario forcerar aktien med kraft 159kr följt av vidare uppgång mot 169 följt av 180kr. I ett långsiktigt perspektiv är aktien tekniskt sett  ”billig” då den handlas i undre delen av ett sexårigt handelsintervall.

Aktien handlas under det långsiktigt fallande 40 veckors glidande medelvärde.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol GETI B.

Getinge B
Entré köp 154-155kr Ticker GETI B
Målkurs 169kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 150kr P/E 31.5
Senaste 127.30kr Direkt avk. 1.3%

Veckodiagram

Taggar:
ECB
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto