Home > Analys: Positiv underton i Hennes & Mauritz.

Analys: Positiv underton i Hennes & Mauritz.

HM B har bildat en högre lägsta notering och forcerat motståndet runt 273 kr, vilket öppnar upp för vidare uppgång mot 294 kr.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

HM B aktien handlas i en fallande trendkanal under det långsiktigt fallande jämviktsvärdet, MA 200. Kanalgolvet utgör ett stöd vid kursfall och kanaltaket som ett potentiellt motstånd vid kursuppgång.

Aktien har efter en lägre högsta notering i mars månad tagit sig ned i närheten av tidigare botten där aktien funnit stöd och bildat en högre lägsta notering. Detta är ett tecken på underliggande styrka inom den fallande huvudtrenden. Styrkan bekräftades under gårdagen i samband med att aktien forcerade motståndsnivån runt 273 kr och stängde i närheten av dagshögsta. Detta öppnar upp för vidare uppgång och ett test av den lokala toppen runt 294 kr.

Skulle aktien ta sig ned mot 273 kr som omvandlats till ett stöd utgör detta ett köpläge vid ett första test i en förmodad uppgång mot 294 kr. En stoploss placeras förslagsvis vid en stängning under 267 kr.

Skulle aktien visa svaghet genom att etablera sig under 273 kr följt av vidare nedgång genom 264.50 kr förväntas ett test av stödet runt 259.50 kr.

Aktien handlas under det långsiktigt fallande jämviktsvärdet, MA 200.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto