Home > Analys: Positiv underton i Telia Company.

Analys: Positiv underton i Telia Company.

Telia Company har visat positiva signaler genom en högre swing högsta och bildandet av en bullish engulfing candlestick.

Telias Sonera aktien är en långsiktig underpresterare som fortfarande handlas under hälften av introduktionskursen. Det finns inga indikationer att aktiens långsiktigt svaga utveckling är under förändring men kortsiktigt har aktien de senaste månaderna visat positiva tecken.

Aktien uppvisade i början av juli en stark köprespons genom bildandet av en bullish engulfing candlestick efter att ha funnit stöd vid trendlinjen som sammanbinder bottnarna från början av året. Detta har lett till en strukturell positiv under ton då aktien visat en högre swing högsta jämfört med juni toppen. Så länge som stödet runt 38.40 är intakt är förutsättningarna goda för vidare uppgång mot 42.50kr, och eventuellt ett positivt utbrott på ovansidan.

Vi ser vidare test av 38.50kr som en attraktiv ingångsnivå för ett köp mot 42.50kr i första hand. Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning under 37.50kr.

Forceras 42.50kr i ett senare skede indikeras vidare uppgång mot nästa avstämningsnivå runt 46.40kr. Skulle aktien visa svaghet genom att signifikant stänga under 38.50kr på veckobasis förväntas ett test av juli botten runt 36kr.

Arcam
Entré köp 38.50kr Ticker TLSN
Målkurs 42.50kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 37.50kr P/E 19.9
Senaste 38.80kr Direkt avk. 7.7%

Aktien handlas under det långsiktigt fallande jämviktsvärdet, MA 40 veckor.

Aktien handlas på Svenska börsen med symbol TLSN.

Veckodiagram

Taggar:
Fed
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto