Home > Analys: Positiv underton inför rapport i SHB A.

Analys: Positiv underton inför rapport i SHB A.

SHB A har visat positiva signaler genom att kraftigt avvisa stödet vid kanalgolvet i den långsiktigt stigande huvudtrenden. Närmast utgör motståndet vid 109kr ett viktigt vägskäl för den kommande färdriktningen.

Svenska Handelsbanken handlas inom en långsiktigt stigande huvudtrend sedan februari 2009. Kanaltaket utgör i vanlig ordning ett potentiellt motstånd på ovansidan och kanaltaket agerar som ett stöd vid vinsthemtagningar. Aktien har efter en toppnotering på 142kr i mars 2015 handlats i en rekyl mot den stigande huvudtrenden.

Förra veckan testades stödet runt 90 kr i huvudtrenden vilket resulterade i en kraftig köprespons och bildandet av en ”hammer” vändnings candlestick. Detta är en positiv utveckling som ökar oddsen att aktien står inför en återgång till den stigande huvudtrenden. Närmast utgör motståndet vid 109kr ett vägskäl…en forcering på ovansidan bekräftar en långsiktig vändning uppåt.

Imorgon fredag rapporterar aktien vilket sannolikt leder till ökad kursvolatilitet och kanske ett potentiellt sista test av stödet strax ovanför 90kr. Så länge som aktien handlas mellan 90 och 109kr är tendensen oregelbunden.

Forceras 109kr finns nästa avstämningsnivå vid 118 följt av 129kr. Skulle aktien mot förmodan visa extraordinär svaghet genom att stänga under stödet vid 90kr finns nästa stöd vid 88 följt av 75kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SHB A.

Veckodiagram

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto