Home > Analys: Positiv underton i Lundin Petroleum.

Analys: Positiv underton i Lundin Petroleum.

I samklang med en bitter utveckling i oljan har även Lundin Petroleum tappat mark under året. Sedan årsskiftet har det varit tydligt negativa tongångar, men efter att vi nu rekylerat på tung stödnivå vid två tillfällen, målas en bild upp av positiv underton, och momentum ser nu även ut att plocka upp fart…

Få Minianalys Svenska Aktier automatiskt till din e-post varje dag innan börsen öppnar! 

Efter en inledningsvis nedgång sedan årsskiftet på över -16 procent, har vi under slutet av andra kvartalet börjat uppleva stort avtagande i de negativa tongångarna.

Redan i maj fick vi en rekyl på tunga stödnivån vid 161 kronor, som lyckades utmana motståndsnivån vid 177 kronor efter kortfattad handel över det långsiktiga 200 dagars glidande medelvärdet.

Därefter fortsatte de negativa tongångarna att sätta sitt avtryck på marknaden.

Det är lite av en ”déjà vu” vi upplever, med tydligt stöd från 161 kronor än en gång. Sannolikheten för att vi åter igen kan utmana 177 kronor på nytt bedömer vi som hög, och ser ett köpläge redan idag.

Vi tror även om vi kan få ett litet sommarrally som vi lyfte fram i vår veckovisa OMXS30 analys, att vi dessutom skulle kunna få en positiv rörelse ända upp till 185 kronor.

Brentoljan som även fått pisk senaste tiden, sticker ut med en något mer styrka i sin återhämtning, nu när tongångarna skiftats, och kan mycket väl bli ytterligare en positiv vägledning norrut framöver.

En sådan rörelse skulle samtidigt innebära att vi ansluter oss för att utmana MA 200 på nytt, och justerar hellre upp vår målkurs ytterligare om vi lyckas finna mark över denna signifikanta tekniska nyckelnivå.

För att begränsa en eventuell rekyl och falsk köpsignal, placeras förslagsvis en stop loss redan vid 162.50 kronor.

Lundin Petroleum är dessutom på väg att utmana det kortsiktiga MA 50, vilket ytterligare skulle kunna bidra med bränsle till vidare uppgång vid utbrott över.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol LUPE.

Analys: Positiv underton i Lundin Petroleum.

Lundin Petroleum
Entré köp 166.00 kr Ticker LUPE
Målkurs 177.00 kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 162.50 kr P/E NEG
Senaste 166.00 kr Direkt avk. 0.00%

 

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto