Home > Analys: Positiv underton i NetEnt B.

Analys: Positiv underton i NetEnt B.

NetEnt B har visat underliggande styrka genom en vändning uppåt en bra bit ovanför stödet och bildat en bullish engulfing candlestick under tilltagande omsättning.

NetEnt B har haft en fantastisk kursutveckling sedan börsintroduktionen i april 2007 och handlas inom en långsiktigt stigande huvudtrend.

Aktien visade likt börsen som helhet en topp i april 2015 men har därefter visat tydlig relativ styrka genom att notera en ny högsta notering i början av juni samtidigt som OMX index endast visat en mindre uppstuds från februari botten. Detta är en av de starkaste signalerna att aktien står inför en överpresterande fas när börsen som helhet börjar ta fart på ovansidan. Att sikta in sig på aktier som uppvisar detta fenomen… ett utbrott på nya swing högsta medan börsindex visar på en sidåtgående utveckling, kan man sålla ut lämpliga köpkandidater i ett tidigt skede.

Tekniskt sett stärktes förutsättningarna för starten av en ny uppgångsfas genom att aktien vände upp betydligt ovanför den naturliga vändningsnivån vid kanalgolvet i den svagt stigande trendkanalen. Detta tolkar jag som en stark köpsignal… att man inte vågar chansa att aktien kan komma att nå den tekniska vändningszonen, utan redan nu köper aktien. Tekniskt sett bildades en bullish engulfing candlestick under kraftigt ökad omsättning vilket utlöst en köpsignal från ett candlestick perspektiv.

En idealisk ingångsnivå för ett köp ser vi runt 77.50kr. Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning under 72.50kr. Målkurs sätts till 94.50kr.

NetEnt
Entré köp 77.50kr Ticker NET B
Målkurs 94.50kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 72.50kr P/E 41.8
Senaste 78kr Direkt avk. 1.7%

Skulle aktien mot förmodan visa svaghet genom att signifikant stänga under 77.50 följt av vidare nedgång genom 73kr finns stöd vid 69.40 följt av 63.50kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol NET B.

Veckodiagram

Taggar:
Fed
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto