Home > Analys: Positiv underton skapar köpläge i Ericsson.

Analys: Positiv underton skapar köpläge i Ericsson.

Ericsson har fallit stadigt sedan toppen i början av 2015. I mitten av april för lite mer än ett år sedan noterades Ericsson vid 120 kronor, vilket innebär en nedgång av mer än halva börsvärdet. November månad har laddat för återhämtning, varpå den positiva undertonen nu börjar öppna upp för köpläge.

Få Minianalys Svenska Aktier automatiskt till din e-post varje dag innan börsen öppnar! 

Ericsson har upplevt en stadig nedgång från toppen april 2015, vid 120 kronor.

Under senhösten 2015 fick vi uppleva en tydlig balansering kring 85 kronor, som efter misslyckad återetablering däröver i mitten av april innevarande året, fick uppleva en fortsatt nedgång i spår av de förändringar som sker inom bolaget.

Så sent som i oktober månad föll bolagets aktie från runt 60 kronor till 45 kronor.

En positiv underton har uppenbarats under november månad, vilket indikerar för vidare uppgång inom kort.

Med fyra veckors uppgång i bagaget indikerar innevarande veckan att vi med stor sannolikhet kommer att sluta på minus i veckan som helhet.

Vi väntar oss en mindre rekyl i form av vinsthemtagning kring nuvarande prisnivå, varpå ingångsläge ställs vid kring 45 kronor.

Just 45 kronor innebär även att volymen avtar tydligt därunder, varpå en attraktiv ingångsnivå öppnar upp för en väldigt låg risk/reward.

Även om potentialen på sikt är stor för Ericsson, väntar vi oss en inledningsvis återhämtning och uppgång till kring 65 kronor, vilket historiskt uppvisat stor handelsaktivitet.

Kring 65 kronor fick vi tidigare i höst en sidledes avvaktande handel, vilket öppnar upp för ett liknande scenario, således kan det vara värt att plocka hem vinster redan här.

I slutet av november framgick det att Ericsson säger upp ytterligare 820 anställda i både Borås och Kumla, vilket är i linje med det tidigare annonserade sparpaketet för runt två månader sedan, som totalt omfattar 3.000 tjänster.

Bolaget har som mål att sänka sina rörelsekostnader från 63 till 53 miljarder kronor tills 2017.

En av höstens stora nyheter har varit att Börje Ekholm, som varit ledamot i bolagets styrelse under mer än ett decennium blivit utsedd till ny vd.

Han tillträder redan den 16 januari 2017.

Att SEC kallat en högt uppsatt chef till förhör tidigare i november gällande korruptionsmisstankar, har inte berört bolagets aktie något signifikant.

”Vi har inte funnit fakta som styrker att mutor skulle ha betalats ut. Vi kan också konstatera att WCS (World Commission Scheme; reds anmärkning) genomlystes av svensk domstol i samband med åtal för försvårande av skattekontroll”, skrev en talesperson i ett mail till Dagens Nyheter tidigare i november.

Ericsson
Entré köp 45.00 kr Ticker ERIC B
Målkurs 65.00 kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 43.00 kr P/E 14.9
Senaste 47.47 kr Direkt avk. 7.8%

 

Vi rekommenderar ett köp strax under nuvarande prisnivå kring 45.00 kronor. Målkursen sätts till 65.00 kronor varpå tydligt motstånd inväntar. Nödutgången placeras förslagsvis redan vid 43 kronor.

Aktien handlas under det långsiktiga 40 veckors medelvärde.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ERIC B.

Analys: Positiv underton skapar köpläge i Ericsson.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto