Home > Analys: Positiv underton i SKF B.

Analys: Positiv underton i SKF B.

SKF B har rekylerat lite mer än förväntat men har under veckan kommit tillbaka starkt, och bildat en ny swing högsta på dagsbasis vilket ökar oddsen för en stundande återhämtning.

SKF aktien har sedan ett år tillbaka visat positiva signaler genom att bryta den fallande trenden från 2015 och etablera sig ovanför det stigandejämviktsvärdet, MA 40 veckor. Aktien har därefter brutit sig loss på ovansidan från en större bottenformation och samlat kraft ovanför 166kr nivån som tidigare utgjort ett motstånd… vilket lett till ett nytt utbrott genom 179-182kr.

Trenden är tydligt stigande… och så länge som motstånd passeras och därefter omvandlas till stöd vid test ovanifrån finns det goda förutsättningar för vidare uppgång mot 230kr. För att komma dit finns motstånd vid 203 följt av 210kr.

Aktien har efter en toppnotering på 203.50kr i slutet av april rekylerat med nästan 15 % och marginellt stängt under stödet vid 180kr men triggade aldrig stoplossen, då aktien inte stängde under 175kr, vilket gör att vi behåller vårt positiva huvudscenario. Under veckan forcerade aktien tidigare swing högsta på dagsbasis vilket ger en positiv underton och ökar oddsen att aktien står inför en återhämtning. Vi upprepar vår köprekommendation och ser en idealisk ingångsnivå runt 180kr. Målkursen behålls till 202kr och nödutgången förblir densamma d.v.s. en stängning under 175kr.

Skulle aktien mot förmodan visa svaghet, genom återigen signifikant ta sig under 180kr finns stöd i form av tidigare bottnar runt 172.50kr som måste hålla framöver.

I ett långsiktigt perspektiv har aktien kommit mer än halvvägs mot intervalltaket i handelsintervallet där aktien handlats i de senaste två åren.

SKF
Entré köp 180kr Ticker SKF B
Målkurs 202kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 175kr P/E 19.3
Senaste 181.90kr Direkt avk. 3%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SKF B.

Veckodiagram

Taggar:
CFD
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto