Home > Analys: Positiva indikationer i Astra Zeneca!

Analys: Positiva indikationer i Astra Zeneca!

Astra Zeneca har visat positiva indikationer genom att forcera motståndet vid 529kr och etablera sig ovanför MA 40 veckor. Vi har siktet inställt på vidare uppgång mot 590kr.

Astra Zeneca akten har de senaste året visat en på hög kursvolatilitet inom ett väl definierat handelsintervall mellan 447 och 622. I början av juli 2016 bröt aktien ut på ovansidan av en mindre konsolidering vilket ledde till en explosiv rörelse på ovansidan och ett test av tidigare toppnoteringar runt 605kr, vilket kraftfullt avvisades. Aktien har därefter visat positiva indikationer genom att i början av året bryta sig loss från en dubbelbottenformation på ovansidan, forcera motståndet runt 529kr och etablera sig ovanför det långsiktiga jämviktsvärdet i form av MA 40 veckor som tagit en positiv lutning.

En lokal topp vid 565kr bildades i början av månaden och aktien har inlett en normal korrigering ned för ett återtest av 529kr som omvandlats till ett stöd och utgör en ingångsnivå för ett köp inför vidare uppgång mot tidigare toppar i närheten av 590kr. Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning under 515kr.

Skulle aktien mot förmodan visa svaghet genom att signifikant stänga under utbrottsnivån följt av vidare nedgång genom 520kr öppnas det upp för vidare nedgång och ett test av stödet runt 480kr i den stigande trendkanalen som utgör sista anhalten som måste hålla för en tekniskt positiva scenariot skall förbli intakt.

Skulle aktien i ett senare skede forcera 595kr på ovansidan ges signaler om vidare uppgång mot all time highs.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol AZN.

AstraZeneca
Entré köp 529-532kr Ticker AZN
Målkurs 590kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 515kr P/E 21.3
Senaste 537kr Direkt avk. 4.8%

Veckodiagram

Taggar:
ECB
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto