Home > Analys: Positiva indikationer i Astra Zeneca!

Analys: Positiva indikationer i Astra Zeneca!

Astra Zeneca har visat positiva indikationer genom att bilda en högre swing lägsta och forcera 500kr nivån på ovansidan som tidigare utgjort ett motstånd. Oddsen är goda för fortsatt uppgång mot 550kr.

Astra Zeneca akten har de senaste året visat en på hög kursvolatilitet inom ett väl definierat handelsintervall mellan 447 och 622. I början av juli bröt aktien ut på ovansidan av en mindre konsolidering vilket ledde till en explosiv rörelse på ovansidan och ett test av tidigare toppnoteringar runt 605kr som kraftfullt avvisades. Aktien har därefter rekylerat ned till maj konsolideringen under den psykologiska 500kr nivån där aktien återigen funnit köpare.

Tekniskt sett har aktien de senaste veckorna bildat en högre swing lägsta vilket är extra signifikant då aktien med lätthet forcerat den psykologiska 500kr nivån som under en kort tid agerade som ett motstånd. Tillsvidare utgör 500kr nivån vägskälet mellan bull och bear på kort sikt medan kanalgolvet vid 470kr utgör sista anhalten för en positiv tolkning av börsdiagrammet.

Då risken för bakslag avtagit ser vi vidare rekyl ned mot 500kr nivån som en attraktiv ingångsnivå för ett köp mot 550kr i första hand. Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning under 485kr.

Skulle aktien i ett senare skede forcera 550kr på ovansidan ges signaler om vidare uppgång mot 580, 605 samt 622kr. Visar aktien mot förmodan svaghet genom att signifikant stänga under 500kr förväntas visare test av kanalgolvet runt 470kr.

astra Zeneca
Entré köp 500kr Ticker AZN
Målkurs 550kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 485kr P/E 29
Senaste 508kr Direkt avk. 4.7%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol AZN.

Vekodiagram

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto