Home > Analys: Positiva indikationer i Bonava!

Analys: Positiva indikationer i Bonava!

Bonava som är en ledande bostadsutvecklare i norra Europa börjar uppvisa positiva indikationer, efter en kraftig nedgång. Aktien är nu kortsiktigt tydligt översåld, samtidigt som vi handlas vid 100 dagars glidande medelvärde som noteras vid signifikant volymområde, vilket beräknas ge tydligt stöd och vändpunkt inför uppgång.

Få Minianalys Svenska Aktier automatiskt till din e-post varje dag innan börsen öppnar! 

Bonava vars avknoppning från NCC är en ledande bostadsutvecklare i norra Europa, med över 1600 anställda och en omsättning på 13.5 miljarder kronor, är det knappast ett obefintligt bostadsbolag på börsen.

Aktien uppnådde tidigare nya rekordnivåer i början av året, som utmanades åter i mitten av februari.

Kraftig nedgång följdes dessvärre, vars nedgång uppgick till lite mer än 9 procent.

Den kraftiga nedgången har inneburit att aktien förnärvarande handlas vid 100 dagars glidande medelvärde, som även noteras vid ett signifikant volymområde.

Vid 130 kronor ser vi nu att en vändpunkt bör uppdagas, efter att vi upplever en högre bottenformation. Aktien befinner sig även vid ett tydligt vägskäl, och vi väljer att invänta en bekräftelse, vilket innebär att vi ser en ingång efter att vi bryter kommande kortsiktiga motstånd strax under 132 kronor, samt lämnar översålt territorium.

Inledningsvis ser vi en uppgång till omkring 134 – 135 kronor, som därefter öppnar upp vägen för uppgång till vår målkurs 140 kronor.

Skulle däremot ytterligare svaghet uppvisas efter mindre rekyl norrut, och 130 kronor utmanas igen ser vi detta snarare som en förändrad situation, vilket innebär att vi istället skulle positionera oss för en nedgång till omkring 124 kronor, om vi bryter 130 kronor.

I början av året i slutet av januari lämnade bolaget ett bättre resultat än väntat, vilket höll uppe tongångarna några dagar innan vi utmanade all time high på nytt.

I samband med rapporten som presenterade ett rörelseresultat på 985 miljoner kronor i det fjärde kvartalet, samt en föreslagen utdelning på 3:80 kronor, så framgick det att bolagets vd ser god efterfrågan på bostäder i både Sverige samt Tyskland.

Även Finland börjar uppvisa positivitet, där bolagets vd Joachim Hallengren sade att ”I Finland förväntas positiv tillväxt av den sedan flera år tillbaka svaga ekonomin och i S:t Petersburg ser vi indikationer på att bostadsmarknaden stabiliserar sig”, vilket bådar gott för framtiden.

Bonava
Entré köp 132.00 kr Ticker BONAV B
Målkurs 140.00 kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 129.50 kr P/E 14.1
Senaste 130.10 kr Direkt avk. 2.9%

 

Ett attraktivt köpläge ses kring 132 kronor för att bekräfta att nedgångsfasen är avklarad. Målkursen landar på 140 kronor, strax under tidigare all time high. Nödutgången placeras förslagsvis redan vid 129.50 kronor.

Aktien handlas precis vid 100 dagas glidande medelvärde, efter att tidigare klivit under MA 50 några dagar tidigare.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol BONAV B.

Analys: Positiva indikationer i Bonava!

Taggar:
ECB
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto