Home > Analys: Positiva indikationer i Orexo…

Analys: Positiva indikationer i Orexo…

Orexo aktien har utlöst en stark köpsignal från en längre tids bottenformation genom ett utbrott uppåt i mitten av september. De positiva signalerna har därefter bekräftats genom ett framgångsrikt återtest ovanifrån.

Orexo är ett specialistläkemedelsbolag med kommersiell verksamhet i USA och FoU i Sverige. Bolaget utvecklar förbättrade läkemedel baserade på egen drug delivery-teknologi. Orexo ansvarar för kommersialiseringen av den egna produkten Zubsolv® för behandling av opiatberoende på den amerikanska marknaden

Orexo aktien har efter ett kursfall på runt 85 % visat att den långsiktiga underprestationen är över då aktien brutit sig loss på ovansidan från en längre tids bottenformation.  Tekniskt sett gavs positiva indikationer genom bildandet av en högre botten i juli följt av en passering av motståndet vid 52.50kr under kraftigt ökad omsättning. Det långsiktiga jämviktsvärdet ger stöd för fortsatt uppgång då den intagit en positiv lutning i samband med forceringen på ovansidan.

För ett par veckor sedan bekräftades den tekniskt starka bilden genom en avvisning av 52.50kr ovanifrån, som omvandlats till ett starkt stöd.

Vi rekommenderar ett köp på rekyl framförallt i närheten av 58.50kr där ett mindre gap kan behövas att täckas i dagsdiagrammet innan det tar fart på ovansidan. Målkurs sätts initialt till 73kr, vilket om passeras öppnar upp för vidare uppgång mot 90kr i första hand.

Den långa trenden i form av 40 veckors glidande medelvärde är stigande.

Orexo
Entré köp 58.50kr Ticker ORX
Målkurs 73kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 54kr P/E 19.2
Senaste 63kr Direkt avk. 0%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ORX.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto