Home > Analys: Positiva indikationer i Trelleborg B.

Analys: Positiva indikationer i Trelleborg B.

Trelleborg B aktien har forcerat motståndet runt 169 kr vilket öppnar upp för vidare uppgång mot kanaltaket runt 189 kr. Eventuell rekyl ned mot 169 kr utgör ett kortsiktigt köpläge.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Trelleborg aktien handlas inom en stigande trendkanal där kanalgolvet utgör stöd och kanaltaket ett potentiellt motstånd på ovansidan. Aktien har efter en högre lågpunkt under oktober brutit motståndet runt 140 kr, följt av en forcering av taket i den kortsiktigt fallande trendkanalen, vilket åtföljts av en etablering ovanför det långsiktiga jämviktsvärdet, MA 200. Detta är tekniskt sett positiva indikationer som stärkts den senaste veckan då aktien forcerat motståndsområdet runt 169 kr.

Minsta motståndets lag är tveklöst på ovansidan, så länge som aktien handlas ovanför 169 kr som omvandlats till ett stöd.

Eventuellt rekyl ned mot 169 kr utgör en attraktiv köpnivå mot kanaltaket. Nödutgången i form av en stoploss placeras förslagsvis vid en stängning under 165 kr.

Skulle aktien visa svaghet genom att stänga under 169 kr följt av en forcering av 165 kr på nedsidan ökar oddsen för en gap täckning och ett test av MA 200 ovanifrån runt 155 kr.

Forceras kanaltaket signifikant på ovansidan indikeras en trendaccelerering, liknande det Lifco aktien uppvisat. Avgörande nivå i detta scenario för att behålla trendaccelereringen är ett test av 189 kr ovanifrån som omvandlats till ett stöd.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol TREL B.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto