Home > Analys: Positiva indikationer i MTG B…

Analys: Positiva indikationer i MTG B…

MTG B aktien har utlöst en mindre köpsignal inom en kraftansamlingsfas vilket ökat oddsen för ett utbrott genom 259kr nivån inom kort…

MTG B aktien har det senaste året handlas inom en större sidledes konsolidering mellan stödet vid intervallbotten runt 210kr och motståndet vid intervalltaket runt 259kr. Sedan början av juli har aktien gjort omfattande test av 210kr nivån där en stark köprespons uppvisats var gång i form av ”hammer” vändningscandlesticks.

Vi har tidigare haft en positiv inställning till aktien och rekommenderade ett köp runt 223kr då avståndet till ett test av 259kr var attraktivt i förhållande till placeringen av en stoploss på nedsidan. Med facit i hand har det tagit lite längre tid än beräknat men oddsen för ett framtida utbrott har den senaste tiden ökat rejält då aktien nyligen forcerat 230kr nivån efter omfattande test. Denna nivå har därefter testats framgångsrikt ovanifrån.

Vi ser en andra chans för ett köp uppenbara sig vid en mindre rekyl ned mot 235kr inför ett test av 259 kr och ett sannolikt utbrott på ovansidan. Nödutgången placeras i detta fall vid en stängning under 227kr.

MTG B
Entré köp 235kr Ticker MTG B
Målkurs 258kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 227kr P/E neg
Senaste 245.40kr Direkt avk. 4.7%

Vi ett utbrott på ovansida finns motstånd närmaste motstånd vid 289 följt av 316kr.

Aktien handlas ovanför det svagt stigande jämviktsvärdet MA 40 veckor runt 231kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol MTG B.

Veckodiagram

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto