Home > Analys: Positiva signaler i Balder B!

Analys: Positiva signaler i Balder B!

Balder B har framgångsrikt avvisat stödet ovanifrån genom bildandet av en hammer vändningscandlestick, vilket öppnar upp för vidare uppgång mot 225 följt av 246kr.

Balder B har haft en fantastisk kursutveckling det senaste decenniet med en dryg 40 dubbling av kursen räknat från botten strax under 5kr från 2008. Det senaste året har styrkan i uppgången avtagit och aktien har bildat ett sidledes handelsintervall mellan 170 och 249kr. Så länge som aktien handlas ovanför lågpunkten från början av året tolkas handelsintervallet som en andhämtningspaus inför vidare uppgång i aktien, understödd av en attraktiv fundamental värdering och en stigande sekvens av vinst per aktie.

Förra veckan testade aktien stödet vid den psykologiskt viktiga 200kr nivån vilket resulterade i en avvisning genom en hammer vändningscandlestick, vilket därmed bekräftar den underliggande positiva bilden. Så länge som lågpunkten från förra veckan blir intakt förväntas vidare uppgång mot 223 följt av 246kr.

Då aktien uppvisat en positiv köprespons har risken för ett köp minimerats vilket gör att vi köprekommenderar aktien runt fredagens stängningskurs vid 205.80kr. Målkurs sätts konservativt till 236kr. Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning under198kr.

Skulle aktien trotsa den positiva börsbilden genom att signifikant stänga under 200kr följt av vidare nedgång genom MA 40 veckor är oddsen goda för vidare test av det avgörande stödet runt 177kr. Passera detta på nedsidan tolkas den sidåtgående utvecklingen som en toppformation där 160kr är närmaste avstämningsnivå på nedsidan.

Balder B
Entré köp 205.80kr Ticker BALD B
Målkurs 236kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 198kr P/E 4.5
Senaste 206.20kr Direkt avk. 0%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol BALD B.

Veckodiagram

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto