Home > Analys: Positiva signaler i Betsson B.

Analys: Positiva signaler i Betsson B.

Betsson B aktien har efter en svag utveckling de senaste åren brutit sig loss på ovansidan från en bottenformation, vilket stödjer en återhämtning mot 90kr i första hand.

Betsson B aktiens långsiktigt stigande trend avslutades abrupt under februari 2016 i samband med ett genombrott nedåt från en dubbeltopp formation. Botten nåddes i juli runt 60kr.

Aktien har de senaste två åren uppvisat en sidåtgående till svagt fallande utveckling där säljkraften med tiden sinat genom oförmågan att accelerera på nedsidan.

I början av juli uppvisades positiva signaler genom att aktien med kraft forcerat 66kr, som sedan mars 2017 agerat som vägskäl mellan bull och bear. Vid genombrottet steg omsättningen betydligt vilket bekräftar att köparna tagit över taktpinnen.

Den senaste månaden har aktien rekylerat ned från en lokal topp vid 81.70kr vilket tagit aktien ned i närheten av 66kr som återigen agerar som ett stöd. Så länge som aktien på veckobasis respekterar detta stöd d.v.s. tillåts att handlas därunder för att i slutet av veckan stänga därovan är köpstyrkan intakt.

Vi ser en möjlighet att vara med på ett köp vid ett återtest inför en förmodad uppgång mot 86kr. Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning under 63kr.

Värt att notera att jämviktsvärdet i form av MA 40 veckor för första gången sedan april 2016 tagit en positiv lutning vilket ger stöd för en långsiktig vändning uppåt.

Betsson B
Entré köp 67-68kr Ticker BETS B
Målkurs 86kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 63kr P/E 11.6
Senaste 71.12kr Direkt avk. 4%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol BETS B.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto