Home > Analys: Positiva signaler efter falsk säljsignal i Ericsson B.

Analys: Positiva signaler efter falsk säljsignal i Ericsson B.

Ericsson B har visat underliggande styrka genom att inte få fotfäste på nedsidan efter en forcering av stödet vid 56.50kr. Närmaste motstånd finns vid 60.50 följt av 66.50kr.

Ericsson B har varit en riktig underpresterare jämfört med börsen som helhet och har tappat nästan 2/3 av börsvärdet från toppen vid 120kr från 2015. I nedgångsfasen har aktien navigerat efter en väl definierad fallande trendkanal där kanaltaket agerat som ett motstånd vid tillfälliga upprekyler.

Aktien har efter en panikutförsäljning i oktober återhämtat hela kursfallet och återigen etablerat sig ovanför 56.50kr som på nytt omvandlats till ett stöd. Utbrottet uppåt sammanfaller med en etablering ovanför kanaltaket och det långsiktiga jämviktsvärdet, MA 40 veckor vilket är ett tydligt styrketecken då aktien handlats därunder sedan maj 2015.

De senaste månadernas små kursrörelser tolkas som en kraftansamlingsfas inför ett utbrott uppåt genom 60.50kr.

För två veckor sedan testade aktien genom stödet vid 56.50kr men stängde därovan och bildade en vändningscandlestick, vilket signifikant ökar oddsen för ett genombrott på ovansidan. Vid ett positivt utbrott finns närmaste avstämningsnivå i form av motstånd vid 66.50 följt av 88kr.

Då risken för bakslag har reducerats med den falska säljsignalen rekommenderar vi ett köp runt dagens nivåer. Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning under 56.50kr på veckobasis. Målkurs sätts till 66kr.

Den långa trenden i form av 40 veckor glidande medelvärde är utplanande.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ERIC B.

Ericsson
Entré köp 58.70kr Ticker ERIC B
Målkurs 66kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 56.50kr P/E neg
Senaste 56.70kr Direkt avk. 1.7%

Veckodiagram

Taggar:
DAX
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto