Home > Analys: Positiva signaler i Ericsson B.

Analys: Positiva signaler i Ericsson B.

Ericsson B har utlöst en köpsignal genom att forcera 65kr som tidigare utgjort ett hinder för vidare uppgång. Eventuellt test ovanifrån utgör ett köpläge mot 80kr. 

Ericsson B har sedan mitten av 2016 handlats i ett bredare sidledes handelsintervall mellan 43.30 och 68kr. Det senaste året har handelsintervallet snävats till genom att 59.50kr utgjort taket och 49kr botten.

Under april månad steg aktien mycket kraftigt och under stor omsättningsökning vilket bildade en bullish engulfing-candlestick på veckobasis. Detta indikerar tydligt att köpare hittat tillbaka till aktien vilket är extra signifikant då aktien samlat kraft under tvår års tid från en större bottenformation. Ett utbrott på ovansidan har därmed goda förutsättningar att leda till en bestående rörelse på ovansidan, understödd av en stigande lutning på det långsiktiga jämviktsvärdet MA 40 veckor.

För ett par veckor sedan utlöstes en ny köpsignal genom passeringen av 65 följt av 68kr. Så länge som utbrottet förblir intakt på veckobasis är förutsättningarna goda för vidare uppgång mot 80kr i första hand. Vi rekommenderar ett köp på rekyl ned mot 65kr. Målkurs sätts till 79kr. Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning under 62.50kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen under symbol ERIC B.

Ericsson B
Entré köp 65-67kr Ticker ERIC B
Målkurs 79kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 62.50kr P/E neg
Senaste 67.50kr Direkt avk. 1.5%

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto