Home > Analys: Positiva signaler i Hexpol.

Analys: Positiva signaler i Hexpol.

Hexpol har forcerat motståndet vid 89kr vilket öppnar upp för vidare uppgång och ett eventuellt utbrott på ovansidan.

Hexpol aktiens långsiktigt stigande huvudtrend har sedan 2015 mynnat ut i ett bredare handelsintervall mellan 72 och 102kr. Huruvida intervallet utgör en större toppformation inför en vändning nedåt eller en fortsättningsformation och stigande kurser framöver går inte med någon större precision att utgöra.

Med hänsyn till att den tidigare trenden varit stigande och att aktien nyligen visat teknisk styrka genom att forcera motståndet runt 89kr förväntas ytterligare test på ovansidan i första hand. Vi ser en möjlighet att vara med på ett förmodat test på ovansidan om aktien rekylerar vidare för ett återtest av 89kr ovanifrån. Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning under 82kr. Målkurs sätts konservativt till 101kr med reservation för betydande uppgång vid ett positivt utbrott genom 102kr.

Skulle aktien passeras 102kr signifikant och under stigande omsättning och en stängning i närheten av veckohögsta indikeras ett utbrott på ovansidan med ett indikativt prisobjektiv runt 130kr.

Aktien handlas över det långsiktigt stigande MA 40 veckor.

Hexpol
Entré köp 89.90kr Ticker HPOLB
Målkurs 101kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 82kr P/E 20.3
Senaste 91.80kr Direkt avk. 2.1%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol HPOL B.

Taggar:

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.