Home > Analys: Positiva signaler i Husqvarna B.

Analys: Positiva signaler i Husqvarna B.

Husqvarna aktien har visat positiva signaler genom en bullish engulfing candlestick efter ett falskt genombrott av stödet vid kanalbotten… vilket öppnar upp för ett nytt test av all time highs.

Husqvarna aktien har efter en högre lågpunkt i oktober 2011 handlats inom en stigande huvudtrend som det senaste året fått en allt högre lutning och ett tydligt navigerar inom begränsningslinjerna i en stigande trendkanal.

Under maj misslyckades aktien att forcera all time highs vid 91.50kr från 2007 vilket lett till en svag utveckling de senaste månaderna.

I augusti forcerades stödet vid kanalbotten runt 79kr vilket var en illavarslande utveckling som den senaste veckan gjort en helomvändning genom bildandet av en bullish engulfing candlestick. Detta innebär att testet genom kanalbotten troligtvis var ett falskt utbrott med åtföljande uppgång, understödd av utbrottshandlare som ligger snett i marknaden och måste täcka sina blankningar. Så länge som aktien handlas ovanför 78.50kr är förutsättningarna goda för ytterligare ett test av all time highs, som också utgör uppgångspotentialen på kort sikt.

Vi föreslår ett köp runt 79.50kr. Målkurs sätts konservativt till 89kr. En stoploss placeras under 77.50kr. Skulle aktien mot förmodan passera lågpunkten från förra veckan har återigen säljarna övertaget där närmaste nivå på nedsidan finns vid 65kr.

Aktien handlas ovanför det långsiktigt stigande 40 veckors glidande medelvärde.

Husqvarna B
Entré köp 79.50kr Ticker HUSQB
Målkurs 89kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 77.50kr P/E 18.6
Senaste 79.75kr Direkt avk. 2.4%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol HUSQB.

Veckodiagram

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto