Home > Analys: Positiva signaler i ABB…

Analys: Positiva signaler i ABB…

ABB aktien har forcerat motståndet vid kanaltaket och etablerat sig ovanför MA 200 vilket öppnar upp för vidare uppgång mot 170 kr.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

ABB aktien har efter en dubbeltopp i juni 2015 tappat drygt en tredjedel av börsvärdet, vilket tagit aktien ned för en lågpunkt på 136 kr under januari månad. I början av februari visades en positiv underton genom bildandet av en högre lägsta notering jämfört med botten noteringen månaden innan.

Aktien har därefter fortsatt visa styrka genom att ha uppvisat högre lågpunkter inom en stigande trend. Motståndet vid kanaltaket passerades till slut förra veckan efter att ha handlats därunder en längre tid. Detta är ett tydligt tecken att minsta motståndets lag vänt till stigande. Detta förhållande är intakt så länge som aktien handlas ovanför 159 kr som omvandlats till ett stöd.

Vi ser eventuellt test av 159 kr nivån ovanifrån som en ingångsnivå för ett köp mot 170 kr i första hand. Nödutgången i form av en stoploss placeras förslagsvis vid en stängning under 157 kr.

Skulle aktien trotsa ett uppgångs scenario genom att återigen handlas under 159 kr följt av en forcering av MA 200 på nedsidan finns närmaste stöd vid 152.50 följt av 143 kr.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är svagt fallande.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ABB.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto