Home > Analys: Positiva signaler i Autoliv.

Analys: Positiva signaler i Autoliv.

Autoliv aktien har efter en rekyl av nästan hela den tidigare uppgångsfasen, visat positiva signaler genom en högre botten och en vändnings-candlestick.

Autoliv aktien har efter en falsk säljsignal under augusti 2017 haft en starkt trendande rörelse på ovansidan fram tills juni 2018 då aktien noterade en toppen på 1048kr.

Aktien har därefter haft en motsatt lika starkt fallande kurs, som under oktober accelererade genom jämviktspriset av det tidigare konsolideringsintervallet men stängde därovan i slutet av veckan och bildade en vändnings-candlestick under kraftigt ökad omsättning.

Detta är en stark indikation att vi sett slutet av denna nedgångsfas framförallt med tanke på att aktien bildat en högre botten i jämförelse med botten från 2017, vilket innebär att den långsiktigt stigande trenden, trots den nästan 100 % återgången av den tidigare uppgångsfasen är intakt.

I dagsdiagrammet har aktien utlöst en köpsignal genom passeringen av motståndet runt 738kr vilket skapar en idealisk ingångsnivå för ett köp på rekyl. Målkurs sätts till 840kr.

Så länge som aktien på veckobasis stänger ovanför 710kr är förutsättningarna för starten av en uppgångsfas goda.

Aktien handlas under det långsiktigt svagt fallande 40 veckors glidande medelvärde.

Autoliv
Entré köp 738kr Ticker ALIV SDB
Målkurs 840kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 700kr P/E 23.2
Senaste 742kr Direkt avk. 2.4%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ALIV SDB.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto