Home > Analys: Positiva signaler i Axfood

Analys: Positiva signaler i Axfood

Axfood aktien har indikerat styrka genom att ta sig över 166kr, som agerat som vägskäl mellan bull och bear sedan december 2015. Oddsen är goda för ett test av tidigare topp så länge som detta stöd håller på veckobasis.

Axfood aktien handlas i en långsiktigt stigande huvudtrend sedan dubbelbotten formationen i början av 2017. Sekvensen av stigande bottnar har varit intakt förutom ett falskt test på nedsidan under mars 2018… som kraftigt avvisades genom en vändnings-candlestick.

I mitten av juni 2018 bröt aktien igenom motståndet vid 166kr vilket ledde till en topp kort därefter vid 192kr.

Under senare delen av året föll aktien kraftigt i samband med den generella börsfrossan och den tidigare köpsignalen omkullkastades genom aktiens åter inträde under stödet vid 166kr. Det tidigare stödet omvandlandes till ett motstånd… som tydligt respekterades vid test underifrån och medfört att denna nivå numera agerar som skiljelinje mellan bull och bear.

Aktiens forcering av motståndet på ovansidan för ett par veckor sedan har utlöst en ny köpsignal inför vidare uppgång och ett test av tidigare toppnotering. Så länge som aktien på veckobasis respekterar 166kr som ett stöd är det underliggande positiva sentimentet intakt.

Den långsiktiga investeraren kan förslagsvis agera för fortsatt uppgång så länge som stödet runt 166kr håller på veckobasis. Flytta sedan upp stop loss allt eftersom aktien rör sig vidare uppåt.

Aktien handlas över det stigande 40 veckors glidande medelvärde.

Axfood
Stöd 166 Ticker AXFO
Motstånd 192kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 160 P/E 23.1
Senaste 170.95 Direkt avk. 4.1%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen under symbol ERIC B.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol AXFO.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto