Home > Analys: Positiva signaler i Hexagon…

Analys: Positiva signaler i Hexagon…

Hexagon har under veckan visat positiva signaler genom att forcera motståndet vid 330kr, vilket öppnar för vidare uppgång mot kanaltaket runt 388kr.

Hexagon aktiens långsiktigt stigande trend har övergått till ett bredare handelsintervall mellan 330kr på ovansidan och 260 kr på nedsidan. Aktien har handlats inom detta intervall sedan januari 2015 vilket gör att ett eventuellt utbrott på ovansidan är extra signifikant då aktien haft gott om tid att samla kraft.

Under måndagen forcerade aktien 330kr nivån med god marginal och lyckades stänga runt dagshögsta vilket gör oss förberedda på att aktien håller på att bilda ett genuint utbrott…, även på veckobasis.  Lyckas aktien behålla köptrycket under veckan genom att stänga ovanför 330kr på fredag utlöses en köpsignal.

För den aggressive aktören rekommenderas ett köp på tisdagens stängningskurs, runt 333kr, i enlighet med måndagens positiva utbrott, medan den konservativt lagde investeraren bör vänta på bekräftelse i slutet av veckan med förbehåll att då kanske behöva använda en vidare stoploss. Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning under 323kr. Målkurs sätts konservativt till 380kr.

Skulle aktien visa svaghet genom att signifikant stänga under 327 följt av vidare nedgång genom 317kr är oddsen goda att vi just bevittnat ett falskt utbrott på ovansidan vilket ökar risken för ett test av intervallbotten runt 260kr.

Hexagon – mot 388kr
Entré köp 333kr Ticker HEXA B
Målkurs 380kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 323kr P/E 24.1
Senaste 332.70kr Direkt avk. 1.2%

Aktien handlas under det långsiktigt stigande 40 veckors glidande medelvärde.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol HEXA B.

Veckodiagram

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto