Home > Analys: Positiva signaler i Husqvarna B.

Analys: Positiva signaler i Husqvarna B.

Husqvarna aktien har visat positiva signaler genom bildandet av dubbla vändnings candlesticks inom en större huvudskuldra formation. Bryts 67.50 kr utlöses en stark köpsignal.

Husqvarna aktien handlas sedan oktober 2011 i en långsiktigt stigande trendkanal där kanalgolvet agerar som stöd vid kursfall och kanaltaket som begränsningslinje vid kursuppgång.

Aktien har visat teknisk styrka sedan mitten av mars genom ett utbrott på ny swing högsta i relative strength indikatorn och en etablering inom handelsintervallet mellan 58.50 till 67.70kr. Det tidigare motståndet vid 58.50kr har i sedvanlig ordning omvandlats till ett stöd som avvisats ovanifrån, vilket bekräftar den underliggande positiva bilden.

De senaste veckorna har aktien bildat dubbla vändnings candlesticks inom intervallet där lägre priser blivit kraftigt avvisade. Detta ökar oddsen att aktien står inför ett stundande utbrott på ovansidan från en större en huvudkuldra formation. Forceras 67.50kr utlöses en stark köpsignal med ett prisobjektiv på 86kr.

Vi ser en möjlighet att ta position inför ett förmodat utbrott på ovansidan och rekommenderar ett köp på 63.75kr. Målkurs sätts till 85kr. Nödutgången i form av en stoploss placeras förslagsvis vid en stängning under 58kr.

Entré köp
63.75kr
Målkurs
85kr
Nödutgång
58kr

Skulle aktien visa svaghet genom att noteras under ”svansarna” i vändnings candlesticks under 60kr följt av vidare nedgång genom det avgörande stödet vid 58.50kr sönderslås ett uppgångs scenario och närmsta stöd i detta fall finns vid 53 följt av 50kr.

Aktien handlas under det långsiktigt utplanande 40 veckor glidande medelvärde.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol HUSQB.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto