Home > Analys: Positiva signaler i Husqvarna B.

Analys: Positiva signaler i Husqvarna B.

Husqvarna aktien har forcerat motståndszonen runt 57.50 kr och handlas ovanför det långsiktiga jämviktsvärdet, vilket öppnar upp för vidare uppgång mot 67 kr.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Husqvarna aktien handlas sedan oktober 2011 i en långsiktigt stigande trendkanal.

I februari nådde aktien en toppnotering på 68.30 kr och har därefter haft en svagare utveckling som mynnat ut i ett sidledes handelsintervall mellan 57.60 och 53 kr. Detta handelsintervall bröts på nedsidan i början av januari. Botten på 48.80 kr nåddes kort därefter och aktiens återinträde ovanför stödet runt 53 kr var en positiv utveckling då den tidigare säljsignalen neutraliserades.

De senaste veckorna har aktien visat ett flertal positiva indikationer genom att forcera motståndet vid intervalltaket och etablera sig ovanför det långsiktiga jämviktsvärdet, MA 40 veckor. Utbrottet har bekräftats med en ny swing högsta i On Balance Volume indikatorn, OBV.

Då minsta motståndets lag vänt till stigande är aktien köpvärd på rekyl. En ideal ingångsnivå är i närheten av 57.60 kr som omvandlats till ett stöd. Nödutgången i form av en stoploss placeras förslagsvis vid en stängning under 56 kr. Målkurs sätts konservativt till 66.50 kr.

Skulle aktien visa svaghet genom att stänga under 57.60 kr ökar oddsen för fortsatt nedgång och test av stödet runt 53 kr.

Aktien handlas under det långsiktigt utplanande 40 veckor glidande medelvärde.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol HUSQB.

(Veckodiagram)
(Veckodiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto