Home > Analys: Positiva signaler i Tobii

Analys: Positiva signaler i Tobii

Tobii aktien har varit en riktig underpresterare sedan början av 2017….men har nu efter ett falskt utbrott på nedsidan signalerat att aktien står inför en vändning uppåt.

Tobii är verksamt inom eyetracking, på en global marknad. Eyetracking är en teknik som gör det möjligt för datorer att veta var användare tittar. Företaget har tre affärsområden, Tobii Dynavox, Pro, samt Tech.

Aktien har handlats i en fallande trend sedan brottet av stödet vid 62kr från mars 2017.

Botten noteringen runt 31.50kr i samband med börsintroduktionen forcerades under kort tid i februari 2018 och återigen i november med en stängning därunder på veckobasis vilket utlöst en säljsignal. Aktien fortsatte de kommande veckorna nedgången till en lägsta notering på 25.60kr för att därefter visa en kraftfull köprespons som tagit aktien återigen ovanför vägskälet vid 31.50kr.

Detta är en signifikant positiv utveckling då den tidigare säljsignalen omkullkastats och öppnar upp för vidare uppgång understödd av blankare med felaktiga positioner.

Så länge som aktien på veckobasis respekterar 31.50kr som ett stöd är förutsättningarna goda för vidare uppgång mot 36.50kr i första hand. Passeras detta motstånd förväntas vidare uppgång mot 44 följt av 49kr.

Den kortsiktige aktören kan förslagsvis agera för fortsatt uppgång så länge som stödet runt 31.50kr håller på veckobasis. Flytta sedan upp stop loss allt eftersom aktien rör sig vidare uppåt.

Tobii
Stöd 31.50kr Ticker TOBII
Motstånd 36.50, 44 samt 49kr Marknad OMXS Mid Cap
Nödutgång 30 P/E neg
Senaste 33.30kr Direkt avk. 0%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol TOBII.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto