Home > Analys: Positiva signaler i Trelleborg…

Analys: Positiva signaler i Trelleborg…

Trelleborg aktien har återhämtat sig på ett kraftfullt sätt efter ett test av stödet runt 151 kr, vilket öppnar upp för vidare uppgång mot 163 kr.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Trelleborg aktien har efter en kursacceleration mellan oktober 2014 och april 2015 handlats i ett avsmalnande handelsintervall, vilket tagit sig form av en symmetrisk triangelformation. Sedan januari månad har ett mindre konsolideringsintervall byggts upp ovanför stödet vid triangelbotten runt 129 kr.

Detta konsoliderings intervall bröts på ovansidan i mitten av mars månad vilket utlöst en köpsignal och ökar oddsen att aktien är på väg mot triangeltaket runt 170 kr. Det tidigare motståndet vid intervalltaket runt 151 kr har omvandlats till ett stöd, vilket utsattes för ett rejält test under fredagens handelssession. Köparna kom dock tillbaka under dagen och aktien stängde i närheten av dagshögsta och ovanför stödnivån.

Detta ger positiva signaler och vi har siktet inställt på en uppgång mot 163 kr i första hand. Passeras denna nivå räknar vi med ett test av kanaltaket vid 171 kr.

Eventuellt vidare test av 151 kr utgör en köpnivå mot en förmodad uppgång till 163 kr. Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning under 146 kr.

200 dagars glidande medelvärde är sidåtgående.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol TREL B.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto