Home > Analys: Positiva signaler i Volvo B.

Analys: Positiva signaler i Volvo B.

Volvo B aktien har de senaste veckorna visat positiva signaler genom dubbla vändnings candlesticks i form av ”hammers” i en potentiell huvudskuldra bottenformation.

Volvo B aktien har haft en medioker utveckling på börsen under en längre tid då aktien varit fastlåst sedan 2011 inom intervallet 65 till 120 kr. Aktien handlas dessutom en bra bit under toppen från 2007 vilket är en stark indikation på att aktien är en långsiktigt svag aktie, vilket gör en placering intressant främst för den kortsiktiga aktören.

Aktien har efter en avvisning av swing lägsta från 2014 i början av året visat positiva signaler genom att notera en högre swing punkt och en potentiell huvudskuldra bottenformation. De senaste veckorna har den tekniska bilden förstärkts genom bildandet av dubbla ”hammers” vilket indikerar kraftfullt att lägre priser har mötts av en stark köpkraft. Med bakgrund av den nyligen funna köpresponsen och potentialen i en återhämtning föreslås ett köp runt 86.50kr. Målkurs sätts konservativt till 112kr. En stoploss placeras förslagsvis vid en stängning under 78kr.

Volvo B
Entré köp 86.50kr Ticker VOLV B
Målkurs 112kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 78kr P/E 12,4
Senaste 88.80kr Direkt avk. 3.40%

Skulle aktien mot förmodan visa svaghet genom att stänga under 78kr förväntas ytterligare test av stödet runt 73kr.

Den långa trenden i form av 40 veckors glidande medelvärde är svagt stigande.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol VOLV B.

Veckodiagram

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto