Home > Analys: Positiva signaler Kinnevik B.

Analys: Positiva signaler Kinnevik B.

Kinnevik B har forcerat motståndet vid kanaltaket och etablerat sig ovanför jämviktsvärdet MA 200, vilket öppnar upp för vidare uppgång mot 277 kr i första hand.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Kinnevik B aktien handlas sedan juli 2013 i ett bredare handelsintervall mellan 190 och 313.50kr.

I slutet av förra året bröt aktien ned från en mindre dubbeltopp formation vilket accelererade säljtrycket och ledde till ett test av botten vid 194 kr vilket snabbt avvisades. Aktien har därefter visat positiva signaler genom bildandet av stigande bottnar. Den tekniska styrkan förstärktes på nytt under gårdagen genom att aktien forcerade motståndet vid kanaltaket i den medellånga fallande trenden och det långsiktiga jämviktsvärdet, MA 200.

Minsta motståndets lag har med genombrottet skiftat till stigande vilket i praktiken innebär att det är lättare för aktien att stiga än att sjunka. Eventuell rekyl ned mot kanaltaket runt 242 kr, som omvandlats till ett stöd, utgör en ingångsnivå för ett köp för vidare uppgång. Målkurs sätts konservativt till 270 kr. Nödutgången i form av en stoploss placeras förslagsvis vid en stängning under 234 kr.

Skulle aktien visa svaghet genom att återigen ta sig under kanaltaket vid 242 kr följt av vidare nedgång genom swing botten runt 235 kr förväntas vidare nedgång och ett test av stödnivån vid 218 kr.

I ett positivt scenario finns motstånd vid 272, 287 samt 294 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol KINV B.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto