Home > Analys: Positiva signaler i Lundin Petroleum.

Analys: Positiva signaler i Lundin Petroleum.

Lundin Petroleum har nyligen utlöst en ny köpsignal inom den stigande huvudtrenden genom att forcera swing högsta vid 182kr. Eventuellt återtest ovanifrån utgör ett köpläge mot all time highs.

Oljesektorn har tvärtemot börsens svaghet den senaste månaden visat teknisk styrka genom att noterna en ny swingtopp samtidigt som OMX index signifikant passerat juni botten.  I viss mån kan därför en placering i oljebolag ses som en hedge inför fortsatt nedgång i börsen som helhet i enlighet med den säsongsmässigt svaga augusti månaden.

Lundin petroleum handlas inom en stigande huvudtrend där aktien i kölvattnet av ett misslyckat utbrottsförsök på nedsidan i början av juli gjort en tvärvändning uppåt den senaste månaden. Aktien har utlöst en rad köpsignaler i uppgångsfasen där den senaste passeringen av motståndet vid 182kr på nytt bekräftat den underliggande starka trenden. Vi ser ett köpläge uppenbara sig på rekyl i aktien där en idealisk ingångsnivå för ett köp är ett test av 182kr ovanifrån inför en förmodad uppgång mot all time highs.

Så länge som aktien handlas ovanför MA 40 veckor och nyckel stödet vid 168kr är förutsättningarna goda för fortsatt uppgång.

Oljepriset forcerade förra tisdagen swing toppen vid 47.55 $ efter att ha bildat en högre veckolägsta, vilket bekräftar en stigande trend på dagsbasis och stödjer fortsatt uppgång i oljesektorn som helhet

Lundin Petroleum
Entré köp 182r Ticker LUPE
Målkurs 196kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 178kr P/E neg
Senaste 185.10kr Direkt avk. 0

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol LUPE.

Veckodiagram

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto