Home > Analys: Positiva signaler i Novo Nordisk efter kraftsamling.

Analys: Positiva signaler i Novo Nordisk efter kraftsamling.

Det danska läkemedelsföretaget Novo Nordisk har börjat uppvisa positiva signaler, efter en tids kraftsamling. Bolaget som är världsledande inom diabetes, bioteknik och biomedicin har sina rötter så långt tillbaka som till 1923. Redan före nästa veckas rapport den 3 maj, står vi inför en potentiell trigger, och vi laddar med beredskap.

Få Minianalys Aktier Global automatiskt till din e-post varje vecka! 

Det danska läkemedelsbolaget Novo Nordisk åkte tidigare i slutet av 2016 på bakslag med nedgång, och har kontrats med volatila rörelser allt eftersom den amerikanska presidenten Donald Trump skapat oro i marknaden bland läkemedelsbolagen med bland annat krav på sänkta priser.

Rent tekniskt sänder bolagets aktie positiva signaler, inte minst för att vi efter kraftsamling nu ser ut att ladda för utbrott, men även då vi under nästan ett halvår upplevt en konsolidering mellan 220 och 260 kronor med återkommande utmanande av kanaltaket.

Aktien har därmed byggt upp tunga volymområden vid tak och botten inom handelsintervallet, varpå redan före nästa veckas rapport den 3 maj kan få ett potentiellt utbrott.

Ett utbrott norrut skulle innebära att vi öppnar upp för en uppgång till 280 kronor, då vi sedan ett år tillbaka inte noterar någon signifikant volym däremellan.

Däremot behöver vi se en bekräftelse till etablering över framförallt 257 kronor, före vi kan få se en vidare uppgång.

Under de senaste tre handelsdagarna har vi stängt på plus, dock upplevde vi något lägre köpstyrka på onsdagen när vi utmanade motståndet vid 257 kronor på allvar, vilket i sig bekräftar att säljare återfinns bakom ridån.

Om det vi nu upplever som positiva signaler, visar sig vara annorlunda, ser vi en stor sannolikhet för inledningsvis rörelse till 250 kronor, före vi behöver vända blickarna mot 230 kronor, tillika kanalbotten i det intervall vi upplevt sedan fem månader tillbaka.

Aktien handlas för närvarande drygt 12 kronor under stora vägskälet 200 dagars glidande medelvärde, som fortsätter att peka söderut.

Nästa vecka lämnar även bolaget delårsrapport på onsdag den 3 maj, vilket kan komma att innebära ytterligare en andra trigger, positiv som negativ.

Novo Nordisk
Entré köp 257.50 kr Ticker NOVO B
Målkurs 280.00 kr Marknad Large Cap Copenhagen
Nödutgång 251.00 kr P/E 17.1
Senaste 256.40 kr Direkt avk. 3.0%

 

Vår slutsats innebär att vi redan före rapport ser en potentiell första trigger till potentiell uppgång vid utbrott av 257 kronor, samt vid förnyat styrketecken från säljare vid nuvarande prisnivå och motstånd, en inledningsvis rörelse söderut mot 250 kronor.

Den andra potentiella triggern är nästa veckas rapport, som vid positivt utfall kan innebära kraftigt ryck norrut mot 280 kronor, likväl vid besvikelse resa söderut mot 230 kronor, för återbesök av tidigare kanalbotten.

Aktien handlas på Köpenhamnsbörsen, under symbol NOVO B.

Analys: Positiva signaler i Novo Nordisk efter kraftsamling.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto