Home > Analys: Positiva signaler i SKF B.

Analys: Positiva signaler i SKF B.

SKF B aktien har efter en bottennotering på 127.40kr återetablerats inom den tidigare kraftansamlingsfasen mellan 140 och 151kr vilket ger goda förutsättningar för ett utbrott på ovansidan.

SKF B aktien visade positiva indikationer i början av februari då aktien bröt den starkt fallande trendkanalen där aktien handlas i sedan april 2015. Efter utbrottet har aktien handlats inom ett snävt sidledes handelsintervall mellan 140 och 151kr ovanför utbrottsnivån.

Detta handelsintervall bröts på nedsidan i början av juli men har inte lyckats få fotfäste då en botten nåddes redan efter två veckor. Aktien har därefter uppvisat positiva indikationer genom svagt stigande lågpunkter, som lett till att aktien brutit sig fri på ovansidan och etablerats inom den tidigare kraftansamlingsfasen, det övre handelsintervallet.

Då aktien misslyckats att attrahera en bestående säljkraft på nedsidan vore det logiskt att aktien inom kort handlas vidare uppåt för att testa vad för kraft som finns på ovansidan. Huvudscenariot vid ett test på ovansidan är att köpare hittas som leder till fortsatt uppgång mot 167 följt av 181.50kr.

Vi ser en möjlighet att vara med i ett förväntat test på ovansidan och ser gårdagens stängningskurs som en lämplig ingångsnivå. Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning under 136kr. Målkurs sätts till 165kr.

SKF B
Entré köp 142.70kr Ticker SKF B
Målkurs 165kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 136kr P/E 23
Senaste 142.70kr Direkt avk. 3.8%

Skulle aktien mot förmodan på nytt visa svaghet genom en stängning under 140kr följt av vidare nedgång genom 138kr förväntas ett test av tidigare bottnar runt 130kr.

Den långsiktiga trenden i form av MA 40 veckor är svagt fallande.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SKF B.

Veckodiagram

Taggar:
Fed
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto